Klenoty na talíři: prestižní průvodce ocenil restaurace na Vysočině za hlemýždě
/PŘEHLEDNĚ/ Gastronomie na Vysočině zaznamenala významný úspěch v prestižním francouzském průvodci Gault&Millau. Celkem sedmnáct podniků z pěti okresů získalo ocenění. Mezi nejúspěšnější patří Žďársko s pěti oceněnými podniky, Pelhřimovsko se čtyřmi a Brodsko se třemi restauracemi.
JIHLAVA: BISTRO LÁKÁ SVĚTOVÝMI KUCHYNĚMI. Francouzský gastronomický průvodce ocenil dva podniky z Jihlavska v kategorii POP za originalitu a atmosféru. Zverimex Bistro & Bar v Jihlavě vyniká širokou nabídkou světových kuchyní od japonské polévky Ramen přes mexické tacos až po kubánské sendviče v moderním dřevěném interiéru. Bistro Café friends v Telči zaujalo možností objednat si piknikové koše s kompletním vybavením a rozsáhlou sezónní nabídkou snídaní.

PELHŘIMOV: FABRIKA ZAUJALA ZKUŠENOU OBSLUHOU. Čtyři podniky z Pelhřimovska uspěly v hodnocení francouzského gastronomického průvodce. Nejlépe dopadla fabrika RESTAURANT v Humpolci se dvanácti body a jednou čepicí díky zkušené obsluze a promyšlené české i mezinárodní kuchyni. Stejně hodnocená Mahler Restaurace v Kališti zaujala týdně se měnícím menu podle sezóny. Mlýn Resort Černovice získal čepici za atmosféru a kuchyni s lokálními surovinami.

ŽĎÁR: PAŇMÁMA USPĚLA MÍSTNÍMI SUROVINAMI. Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau ocenil na Žďársku pět podniků. Jedinou čepici v regionu získala Restaurace u Paňmámy v Blatinách za jedenáct a půl bodu díky poctivé české kuchyni z lokálních surovin. Těsně pod hranicí čepice skončily tři další restaurace – Jelínkova vila oceněná za speciality ze sladkovodních ryb, Farma Tasov za vlastní produkci hovězího a Selský dvůr za netradiční hlemýždě na másle z české farmy.

HAVLÍČKŮV BROD: KVASETICE BODOVALY ZÁMECKÝM PROSTŘEDÍM. Tři podniky z Havlíčkova Brodu a okolí získaly uznání francouzského gastronomického průvodce. Nejlépe hodnocena byla restaurace na zámku Kvasetice díky středomořské a české kuchyni v noblesním zámeckém prostředí. Zámecká restaurace Honoria na Chateau Herálec dosáhla na deset bodů za moderní českou a francouzskou kuchyni s regionálními surovinami. Za originalitu ocenil průvodce kavárnu Kafe v parku.

TŘEBÍČ: ADAMS BISTRO VYNIKÁ GRILOVÁNÍM. Dva podniky z Třebíče získaly místo v kategorii POP francouzského gastronomického průvodce za originalitu a přínos pro místní gastronomii. Adam’S Bar & Bistro na Komenského náměstí zaujal grilovanými specialitami včetně mořských plodů, vlastní výrobou zmrzliny a surovinami od místních dodavatelů. Obývák bistro&káva oceněn za širokou nabídku snídaní, zákusků a výběrovou kávu v barevném interiéru. Restaurace U Kryštofů těsně utekla čepice.

ZDROJ ZDE ✅ REKLAMU ✅ můžete mít zde například formou zpětného odkazu více :Ceny reklamy